Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Sida för webbformulär

Webbformulär är den rent tekniska biten av formuläret. Den mer presentationsmässiga och redaktionella biten sköter du med hjälp av en formulärsida, en webform Page. 

Man kan tänka att man "stoppar in" sin Webform i en Webform Page. Din Webform Page kan du sedan stoppa in i menystrukturen, ge en rubrik, ingress etcetera. 

  1. Formulärsidan skapar du genom att i administrationsmenyn välja Content > Add content > Webform page.
  2. Skriv in titel och brödtext på vanligt sätt. 
  3. Välj aktuellt webbformulär under rullisten Webform
  4. Under Webform settings väljer du om formulärsidan ska vara öppen, stängd eller schemalagd.
  5. Lägg in eventuella infoboxar samt sidansvarig. 
  6. Klicka på Save för att spara.

Din formulärsida grupperar sedan de formulärinskick som skickats in inom ramen för just den formulärsidan. 

Exempel: Du har en Webform för konferensanmälan. Du har en Webform Page för konferensen under vårterminen och en annan Webform Page för konferensen under höstterminen. Förutsatt att du har din Webform för konferensanmälan öppen, så kan du ha din Webform Page för höstterminen öppen och den för vårterminen stängd, eller vice versa. Om du går in på din Webform för konferensanmälan så ser du alla resultat som någonsin skickats in. Om du i stället tittar på resultaten via någon av dina Webform Pages så ser du bara resultaten för våren respektive hösten. 

Din formulärsida kan du sedan lägga in i menyn genom att skapa en menylänk under Menus > Main menu.