Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Exempelsidor

Hur du väljer att skapa din layout och strukturera innehållet på din webbplats har en direkt påverkan på användarupplevelsen. På den här sidan hittar du information och länkar till exempelsidor vi har tagit fram för att du ska kunna skapa användarvänliga sidor på din webbplats.

Webbplats för exempelsidor

Våra exempelsidor ligger på vår separata webbplats för exempelsidor. Där kan du titta på live-exempel och hur sidorna ser ut på en publicerad webbplats.

Drupalguider

För varje exempelsida du hittar på den separata webbplatsen finns en guide för hur du bygger den i Drupal. Du hittar Drupalguiderna på den här webbplatsen på sidan Drupalguider.

Sidor

I Drupal arbetar du främst med att skapa två olika typer av sidor: pages (undersidor) och landing pages (landningssidor). Men det är en god idé att utgå ifrån att sidtyperna som Drupal erbjuder är verktyg med vilka du kan skapa flera olika typer av sidor beroende på vilken funktion och vilket syfte de har. 

I våra exempel har vi tagit fram några olika typer av sidor som du kan skapa med hjälp av pages.

Orienteringssida

Orienteringssidor är sidor som ger en översikt eller introduktion till en webbplats eller till delar av en webbplats. De hjälper dina  användare att navigera och förstå webbplatsens struktur och innehåll. Orienteringssidor kan finnas i huvudmenyn men också längre ned i menystrukturen om det behövs. 

Exempel på orienteringssida

Informationssida

Informationssidor är sidor som innehåller information om ett specifikt område och innehåller ofta mer text än andra sidor. De bör också innehålla länkar till relaterat innehåll för att hjälpa till att förklara och fördjupa informationen. 

Exempel på informationssida

Listsida

Listsidor används för att på ett strukturerat och överskådligt sätt lista information i punkter eller uppräkningar.

Exempel på listsida

Instruktionssida

Instruktionssidor är sidor som tillhandahåller steg-för-steg-instruktioner för en process eller uppgift. De kan inkludera text, bilder, diagram, eller videor för att hjälpa användare att förstå och slutföra uppgiften och är utformade för att vara lätt att följa och förstå.

Exempel på instruktionssida

Artiklar

Artiklar kan också användas för olika syften och ändamål, men gemensamt har de att de är ett viktigt verktyg för att dela dynamisk information och engagera användarna på din webbplats. Du kan skapa artiklar som utbildar, delar nyheter, ger expertutlåtanden, berättar en historia och mycket annat. Här har vi tagit fram några olika exempel.

Exempel 1 på artikel

Exempel 2 på artikel

Exempel 3 på artikel