Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Logga in

Du loggar in på din webbplats på olika sätt beroende på om du har en webbplats under uppbyggnad, en publicerad webbplats eller om du ska logga in på en webbplats som har en katalogadress. Här får du hjälp att identifiera vilket sätt du behöver använda dig av för att logga in och du får instruktioner i hur du gör det.

Det vanligaste sättet att logga in

Grundregeln för att logga in på din Drupalwebbplats är: 

  1. Ange "/user" efter webbplatsens url, till exempel "sam.lu.se/user", och gå till den webbplatsen. 
  2. Klicka på "CAS Login" och logga därefter in som vanligt med hjälp av dina vanliga Lucat-uppgifter.

Börja med att titta på hur din webbplatsadress ser ut

Vilken typ av webbplatsadress ligger din webbplats på? För att se hur olika webbplatsadresser kan se ut se vårt exempel nedan.

Exempel på webbplatsadresser

  • Publicerad webbplats: sam.lu.se

  • Publicerad webbplats med katalogadress: sam.lu.se/en/internal

  • Webbplats under uppbyggnad: sam.prodwebb8.se

  • Webbplats under uppbyggnad med katalogadress: internal.en.sam.prodwebb8.se

Logga in på en publicerad webbplats

För att logga in på en webbplats som är publicerad lägger du till "/user" i slutet på webbplatsadressen.

Exempel: sam.lu.se/user

Publicerad webbplats med katalogadress

Om webbplatsen du vill logga in på är en exempelvis intern webbplats eller en engelsk motsvarighet för en annan webbplats så har den oftast en så kallad katalogadress. 

För att logga in på publicerad webbplats med en katalogadress lägger du till "/user" i slutet på katalogadressen. 

Exempel 1: sam.lu.se/internt/user
Exempel 2: sam.lu.se/en/user
Exempel 3: sam.lu.se/en/internal/user

Logga in på en webbplats under uppbyggnad

Om webbplatsen du vill logga in på är under uppbyggnad och inte publicerats ännu har den en så kallad "prodwebb-adress". Det är en tillfällig adress som din webbplats bara har under tiden som den byggs upp innan den är publicerad.

För att logga in på en webbplats som har en tillfällig adress lägger du till "/user" i slutet på den tillfälliga webbadressen.

Exempel: sam.prodwebb8.lu.se/user

Webbplats under uppbyggnad med katalogadress

Observera att tillfälliga katalogadresser skiljer sig från katalogadresser som är publicerade. Om webbplatsen du vill logga in på är en exempelvis intern webbplats eller en engelsk motsvarighet för en annan webbplats så har den oftast en så kallad katalogadress. Om den inte är publicerad ännu har den dessutom en så kallad "prodwebb-adress" som är en tillfällig webbplatsadress.  

För att logga in på publicerad webbplats med en katalogadress lägger du till "/user" i slutet på den tillfälliga katalogadressen. 

Exempel 1: internt.sam.prodwebb8.se/user
Exempel 2: en.sam.prodwebb8.se/user
Exempel 3: internal.en.sam.prodwebb8.se/user

Logga in rätt på publicerad sajt

Observera att det är viktigt att du så snart sajten verkligen är publicerad loggar in via den "riktiga" adressen. Problem har uppstått med bland annat felaktiga bildlänkar för webbplatser där användare råkat logga in på fel sätt efter publicering av webbplatser.

Support

Har du frågor om Drupal eller den universitetsgemensamma lösningen?

Kontakta supporten via supportens kontakt-formulär (ny flik) och ange URL för webbplatsen eller den specifika sidan det gäller.