Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kategorier, taggar och taxonomi

Taxonomi i Drupal låter dig organisera webbplatsens innehåll med hjälp av kategorier och taggar. Som site administrator hittar du de olika kategorierna och taggarna i menyn under "Taxonomy". I menyn "Taxonomy" kan du organisera och redigera befintliga kategorier och taggar, samt skapa nya eller radera dem. Med hjälp av kategorier och taggar kan du också skapa egna RSS-flöden som endast visar innehåll från den kategori eller tagg du valt.

Olika typer av taggar och kategorier

Det finns följande typer av taggar och kategorier i menyn "Taxonomy":

Tags

De taggar som visas här är de som visas som fritexttaggar (free text tags) i artiklar, på vanlig sidor och personliga sidor. Fritexttaggar syns inte på sidorna för besökaren, men kan användas till att sortera innehåll för den som administrerar webbplatsen, och även för att lista innehåll av en viss tagg i ett RSS-flöde.

File tag

Dessa taggar används till att kategorisera bilder, dokument och filmklipp. Dessa är till för att de som administrerar webbplatsen lättare ska hitta bland sina filer, och är inget som syns för besökaren. 

Personal page categories

Dessa kategorier används på personliga sidor för att sortera personal i olika kategorier. Det går sedan att sortera personlistan (/peoplelist) efter dessa kategorier. Du kan till exempel skapa kategorier för personalen på din avdelning för att göra automatiska listor över era personliga sidor för kanske doktorander eller administrativ personal.

Personal page categories – secondary

Dessa kategorier används också på personliga sidor för att sortera personal i olika kategorier – för ytterligare en filtrering. Om personalen som är knuten till en webbplats är uppdelad på flera olika avdelningar skulle du till exempel kunna skapa en kategori per avdelning för att göra det möjligt att filtrera personal både efter typ av personal (exemplet ovan under Personal page categories) och efter avdelning.

Calendar categories

Dessa kategorier används för kalenderhändelser. På alla webbplatser ingår en del kalenderkategorier från början, men det är möjligt att skapa egna lokalt här också. Eftersom kalenderkategorierna är samma på de olika webbplatserna, och ska fungera i kalenderdelningen, så har du inte behörighet att själv radera dessa. Om du behöver radera en kategori som du själv har skapat, kan du kontakta Servicedesk (servicedesk [at] lu [dot] se (servicedesk[at]lu[dot]se)). 

Calendar secondary categories

Kalenderhändelser kan ha ytterligare en underkategori kopplad till sig.