Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Artiklar

Artiklar, eller nyhetsartiklar, är en innehållstyp som används för att skapa ett dynamiskt flöde av nyheter, reportage och andra typer av texter som inte ska ligga på statiska sidor. Artiklar visas också i olika listningar som finns på automatiskt genererade sidor på din webbplats.

Skapa en artikel

  1. Gå via administrationsmenyn till Content> Add content> Article.
  2. Ange artikelns huvudrubrik i fältet title.
  3. I fältet lead skriver du din ingress och i fältet under, short lead, kan du skriva en kortare sammanfattning (max 150 tecken) som syns i listningar och visning av artiklar.
  4. För att lägga till en huvudbild för artikeln, som också är den bild som syns i listningar och visning, klickar du på Add media och väljer en befintlig bild som finns i ditt bildbibliotek, eller lägger till en ny. För att lägga till en bildtext skriver du den i fältet "Local media caption".
  5. Under rubriken "published by" skriver du namn, efternamn och e-postadress på författaren till artikeln.
  6. I fältet "body" lägger du in din brödtext. Tänk på att disponera din text på ett bra sätt och formatera rubriker och underrubriker korrekt.
  7. Märk upp artikeln med taggar så att den enklare hittas i det administrativa gränssnittet och så att den kan hittas lättare av Lunds universitets sökmotor.
  8. Om du vill kan du lägga till länkar till tre andra artiklar relaterade till ditt ämne under "related articles" och du kan välja om artikeln ska visas på nyhetssidan genom att kryssa i "show as main news article".
  9. Förhandsgranska din artikel genom att klicka på "Preview" och välj sedan om du vill spara den som utkast, schemalägg publiceringen eller publicera den direkt. 
  10. Klicka på Save för att spara din artikel.

Support

Har du frågor om Drupal eller den universitetsgemensamma lösningen?

Kontakta supporten via supportens kontakt-formulär (ny flik) och ange URL för webbplatsen eller den specifika sidan det gäller.