Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Sidor

I Drupal finns olika typer av sidor du kan skapa själv (beroende på vilken roll och behörighet du har). Varje sidtyp har en specifik funktion och ett användningsområde som vi rekommenderar att du följer. Det skapas också ett antal sidor automatiskt på din webbplats i form av olika listningar. Sådana sidor kan du inte skapa själv, men du kan anpassa dem beroende på vilken behörighet och roll du har.

Landningssidor (Landing pages)

Landningssidor är så kallade orienteringssidor. Dessa använder du för att skapa startsidan och ingångssidorna du placerar högst i din navigationsstruktur.

Skapa en landningssida

Undersidor (Pages)

Undersidor är sidor du fyller med ditt informativa innehåll och med hjälp av undersidor bygger du din webbplats informationsarkitektur. 

Skapa en undersida

Personliga sidor (Personal pages)

Personliga sidor skapar du för medarbetare du vill presentera på din webbplats. Du skapar sidor med hjälp av medarbetarens Lucat-ID och information från Lucat och Lucris hämtas automatiskt till personliga sidor.

Skapa en personlig sida

Sidor för webbformulär (Webform pages)

Sidor för webbformulär skapas i samband med att man skapar webbformulär, som är en annan innehållstyp. För att ha ett webbformulär på din webbplats behöver du skapa en webform page som du sedan placerar formuläret i.

Skapa en sida för webbformulär

Din webbplats innehåller automatiskt genererade sidor 

På din webbplats skapar Drupal också automatiskt ett antal sidor. Dessa sidor innehåller listningar och används för att visa upp ditt innehåll i ett flöde. De sidor som automatiskt skapas kan du i viss mån anpassa beroende på vilken roll och behörighet du har och det gäller sidorna:

  • Nyhetsarkivet
  • Nyhetssidan
  • Kalender
  • Personallistan

Du hittar mer information om de automatiskt genererade sidorna under sidorna för de innehållstyper som de listar. Till exempel hittar du information om nyhetsarkivet och nyhetssidan under sidan om artiklar.

 

Support

Har du frågor om Drupal eller den universitetsgemensamma lösningen?

Kontakta supporten via e-post på servicedesk [at] lu [dot] se och ange URL för webbplatsen eller den specifika sidan det gäller.