Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studietips för dig som ska gå en Drupalutbildning

Lär dig aktivt och jobba i din egen takt så fastnar kunskaperna bättre.

Vi föreslår att du är inloggad på övningssajten och själv prövar det som gås igenom i textguider och instruktionsvideor.

Dina resultat sparas kontinuerligt, så du behöver inte göra hela utbildningen på en gång, utan kan göra den i din egen takt. Ta gärna pauser.

Du examineras helt automatiskt via quiz-frågor, men vi uppmanar dig att på övningssajten försöka bygga sidor för att få förståelse för funktionaliteten. Från sidan Exempelsidor länkas till sidor och artiklar som du kan använda som förebild och försöka bygga.

Du som har frågor om innehållet i utbildningen, skicka till drupalutbildning [at] kommunikation [dot] lu [dot] se så svarar vi så fort som möjligt. Har du försökt bygga något innehåll på övningssajten och kört fast – tänk på att skicka med länken till din sida då du ställer frågan.

Användargränssnittet i Drupal är helt på engelska, men i utbildningen används också svenska termer och begrepp. Tänk på att den sajt som du senare ska jobba med kan skilja sig något i utseendet från det du ser under utbildningen. Det beror på att det finns ett antal olika mallar inom universitetet som skiljer sig åt beroende på om sajten har en intern eller extern målgrupp, eller om verksamheten som står bakom sajten har en godkänd sublogotyp som de valt att använda på webben.