Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kontaktboxar

Kontaktboxar skapar du för att visa kontaktuppgifter till en person. Du kan placera kontaktboxar på listningssidor för artiklar, men du kan också placera dem på en undersida som du skapat som kontaktsida.

Observera att om din webbplats använder sidtypen personliga sidor så skapas en automatiskt genererad personlista som finns på adressen xxx.lu.se/peoplelist. Många väljer att skapa en menylänk dit, och att använda de personliga sidornas kategorier för att automatiskt skapa filter för olika personalgrupper i personlistan. 

De kontaktboxar du skapar på den här sidan kan användas för när du med hjälp av en undersida (page) vill skapa en manuell kontaktsida som alltså inte har någon koppling till personliga sidor och personallistor.

Skapa en kontaktbox

 1. Gå via administrationsmenyn till Content> Add content> Contact box
   
 2. I fältet Administrative title uppger du ett internt namn på din Contact box så att du enkelt kan hitta den i ditt innehållsbibiliotek när du sedan ska lägga in den på själva sidan. Detta syns inte för besökare.
   
 3. Fyll i namnet på personen som kan kontaktas i fältet Name och jobbtitel i fältet Job title. Om du är osäker på titel, titta gärna i Lucat.
   
 4. Fyll i personens e-postadress i fältet E-mail och telefonnummer i fältet Telephone/Mobile number.
   
 5. Skriv in och välj en länk i fältet URL och ange en länktext i fältet Link text för att skapa en valfri länk i din kontaktbox. Då du börjar skriva i fältet URL så filtreras automatiskt sidor på din webbplats fram, men det går också bra att bara skriva in en webbadress om du vill länka externt.
   
 6. I fritextfältet Description finns möjlighet att skriva lite mer om personen och hens arbetsroll.
   
 7. För att lägga in en bild på personen, klicka på Add new or existing image och följ stegen för detta.
  Om du vill ha kontroll över hur bilden beskärs, se till att använda en kvadratisk bild, men följ i övrigt rekommendation om en minsta bredd på 1500 pixlar för att bilden också ska vara användbar i andra sammanhang i Drupal. Om bilden har andra proportioner kan du ha glädje av funktionen Focal point med vilken du anger var fokus i bilden ska ligga, så att Drupal beskär bilden med i enlighet med detta. 

  Bilder och bildstorlekar
   
 8. Slutligen kan du lägga till en bakgrundsfärg på hela kontaktboxen. 
   
 9. Klicka på Save för att spara din kontaktbox.