Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Domänhantering

Använda en ny domän

  • LDC godkänner och ansvarar för subdomäner under lu.se. Ansök om den nya domänen via Servicedesk. Ange att webbplatsen ska ligga i den universitetsgemensamma webblösningen i Drupal.
  • Först när domänen har blivit godkänd, kan du fylla i den skriftliga överenskommelsen och skicka in den till webbavdelningen. Vidarebefordra gärna mailet med godkännandet av domänen, så att det inte finns några oklarheter kring detta.

Använda en befintlig domän

  • Ta reda på vem som har driftansvar för DNS-servern som webbplatsen är kopplad till idag. Om driftansvarig är annan än LDC, följ nedan steg.
  • I god tid före lanseringen av din nya webbplats i Drupal, kontaktar du den driftsansvarige och förbereder denne på att du vill att domänen ska frigöras från sin befintliga DNS-server.
  • Se till att lanseringsdatumet är kommunicerat till den driftsansvarige. Samma dag som lanseringen sker av den nya webbplatsen i Drupal måste domänen frigöras från den gamla DNS-servern.

Support

Har du frågor om Drupal eller den universitetsgemensamma lösningen?

Kontakta supporten via supportens kontakt-formulär (ny flik) och ange URL för webbplatsen eller den specifika sidan det gäller.