Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kalender

En av de automatiskt genererade sidorna på din webbplats är kalendersidan. Här listas alla de evenemang du skapat och publicerat lokalt på din webbplats. 

Kalendern för din webbplats finns automatiskt under sidan /calendar. Du lägger till "/calendar" på slutet av din webbplatsadress för att komma till sidan. För den här siten är adressen till kalendern alltså "webbpublicering.lu.se/calendar". Du kan lägga till visning av kalender och evenemang på en landningssida genom att i Layout-läget välja Calendar som är ett innehållsblock, men du kan också lägga kalendern i din menystruktur genom att skapa en länk till den när du hanterar dina menyer genom administrationsmenyn. 

Innehållsblock i layout-läget

Webbplatsens menystruktur

Skapa nya kalenderkategorier

Om du har behörigheten Site admin så kan du skapa nya kategorier till dina evenemang. Du lägger till nya kategorier under Taxonomy > Calendar categories. Tryck på "+ Add term" för att skapa en ny kategori. Det är obligatoriskt att fylla i ett namn, och det är detta namn som kommer visas i listan med kategorier. 

Kategorier i Drupal

Support

Har du frågor om Drupal eller den universitetsgemensamma lösningen?

Kontakta supporten via supportens kontakt-formulär (ny flik) och ange URL för webbplatsen eller den specifika sidan det gäller.