Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Om webblösningen

Den universitetsgemensamma webblösningen erbjuder en drifts- och IT-säker webbplattform. Plattformen vidareutvecklas kontinuerligt för att erbjuda en attraktiv och framtidssäker webblösning för verksamheter vid Lunds universitet. I webblösningen ingår bland annat en tom webbplats, analysverktyg, utbildning och support.

I den universitetsgemensamma webblösningen ingår:

  • En tom webbplats med grundläggande funktionalitet och i enlighet med Lunds universitets designmallar, färdig att fylla med innehåll.
  • Utbildning i verktyget Drupal.
  • Verktyg för webbanalys.
  • Support via Servicedesk.
  • Användarstöd i form av stödwebbplats och kompetensutvecklande temawebbstugor.
  • En teknisk plattform som regelbundet uppdateras för att vara drifts- och IT-säker, samt kontinuerligt vidareutvecklas för att erbjuda en attraktiv och framtidssäker lösning.

För att erhålla en webbplats i den universitetsgemensamma webblösningen behöver verksamheten utse en webbplatsägare (oftast verksamhetsansvarig). Denna är ytterst ansvarig för webbplatsen och att innehållet är i
enlighet med de lagar och regler som finns, samt att säkra relevanta resurser för att kontinuerligt hantera innehållet på webbplatsen.

Verksamheten behöver också utse en webbplatsansvarig som är operativt ansvarig och administratör på webbplatsen.

Support

Har du frågor om Drupal eller den universitetsgemensamma lösningen?

Kontakta supporten via supportens kontakt-formulär (ny flik) och ange URL för webbplatsen eller den specifika sidan det gäller. 

Aktuellt om webblösningen