Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Visa och exportera resultat från webbformulär

Du som använder ett webbformulär på din webbplats kan få ett mejl varje gång en användare skickar in formuläret, men i Drupal kan du få en bra överblick på resultaten.

Användarroller som kan se resultaten

Du kan komma åt resultat från alla webbformulär på din webbplats om du har behörigheten Site admin, Site editor eller Webform editor. Den som har behörigheten Site writer kan komma åt resultaten på sina egna formulär, men inte på formulär skapade av andra.

Det är också möjligt att ge någon med en annan roll behörighet att läsa resultaten på ett specifikt formulär. Den som har behörighet att administrera formuläret kan göra detta genom att först gå till själva webbformuläret, och sedan gå till Settings > Access > View any submissions. Här finns både möjligheten att välja att en viss roll ska ha behörighet till resultaten, eller att endast ge specifika användare den behörigheten.

Hitta dina resultat

  1. För att se alla formulär som finns på din webbplats, gå till Content > Webform > List and manage webforms i menyn. (Tänk på att inte alla roller har denna meny)
     
  2. Tryck på titeln eller på knappen Build för det formulär du vill se resultat för. Tryck därefter på Results.
     
  3. Under Results > Submissions listas alla inskickade svar och man kan också se vilken tid och från vilken IP-adress de skickats. Listan innehåller också en kolumn som visar vilken Drupal-användare som skickat in formuläret. I vårt fall är det nästan uteslutande användaren Anonymous. 

Längst till höger under kolumnen "Operations" så finns det en "Edit"-knapp, om du trycker på den kan du ändra uppgifter i resultatet men också radera det. Bredvid Edit-knappen finns även en pil med fler alternativ du kan göra för det specifika resultatet.

Exportera resultat

För att exportera resultaten till en fil, går du till Results > Download

Här finns en hel del inställningar att välja på, men du kan låta bli att ändra något, och då kommer alla resultaten exporteras som en .csv-fil som kan öppnas i Excel.