Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Redaktionella riktlinjer för lu.se

www.lu.se är Lunds universitets övergripande, externt riktade webbplats med innehåll på svenska. Här hittar du de riktlinjer som gäller för det redaktionella innehållsarbetet på webbplatsen. Du som inte publicerar innehåll på lu.se, men på andra webbplatser inom Lunds universitet, kan också ha nytta av riktlinjerna i när du publicerar innehåll på webben.

De redaktionella riktlinjerna är främst baserade på webbriktlinjer för offentliga verksamheter – bland annat webbriktlinjer.se – samt Lunds universitets språkpolicy.

Riktlinjerna innehåller också vissa redaktionella principer och beslut som fattats specifikt för lu.se, med syftet att förbättra användarupplevelsen för webbplatsens besökare.