Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Skapa en informationssida

Siffrorna ett, två och tre med pilar mellan. Grafik.

Informationssidor är sidor som innehåller information om ett specifikt område och innehåller ofta mer text än andra sidor. De bör också innehålla länkar till relaterat innehåll för att hjälpa till att förklara och fördjupa informationen.

I den här steg för steg-guiden visar vi hur du bygger en informationssida på din webbplats i Drupal. 

För att bygga en orienteringssida använder du dig av:

 • En page (undersida)
 • Edit-läget
 • Layout-läget.

 

Steg 1: Skapa page och arbeta i Edit-läget

 1. Logga in på din webbplats.

 2. Gå till Content> Add content> Page i administrationsmenyn. När du skapat sidan kommer du automatiskt till Edit-läget. Om inte- klicka på fliken Edit högst upp.

 3. Välj en titel för sidan. Tänk på att välja en titel som är tydlig och talar om vad användaren kan förvänta sig att hitta på sidan.

 4. Skriv en ingress. Ingressen bör inte vara mer än 1-2 meningar lång och sammanfatta informationen som finns på sidan.

 5. Fyll i din brödtext. Tänk på informationssidor kan innehålla mycket text, så strukturera din text i stycken med underrubriker för att förenkla läsningen för dina besökare. 

 6. Gå till Menu settings som du hittar till höger i Edit-läget och kryssa i rutan Provide a menu link och fyll i fälten för att placera din orienteringssida i menystrukturen på din webbplats.

 7. När du har valt en titel, skrivit en ingress och delat upp din brödtext i stycken kan du spara sidan som utkast genom att välja "Draft" längst ned i Edit-läget och trycka på Save. Glöm inte att ange sidansvarig för sidan.

Steg 2: Lägg till info-box i Layout-läget

I sektionen där du har din brödtext ser du till höger en högerspalt. I den kan det vara lämpligt att skapa en box med kompletterande information, t.ex. kontaktuppgifter som i det här exemplet. 

 1. Klicka på Add content block I högerspalten där boxen ska ligga. 
 2. Välj om du vill skapa en ny info-box eller om du har en befintlig du vill återanvända.
 3. Om du väljer att skapa en ny klickar du på Info box, new. Mer information om hur du fyller i fälten i en infobox hittar du på sidan om Info-boxar.

Steg 3: Spara och publicera din sida

För att spara och publicera din sida kan du högst upp till vänster välja att Ändra till published och därefter klicka på den blå knappen Spara.

Kategorier