Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Nyheter

Senaste nyheter

 • Megafon. Illustration.

  2023-11-10

  Felaktiga länkar till bland annat pdf-filer

  Flera användare har rapporterat om problem med att länkar till pdf-filer slutat att fungera. Det har visat sig att webbadressen fått ”index.php/” tillagd och att länken därmed blir...

 • Händer som skriver på tangentbord. Foto.

  2023-08-17

  Konsten att skriva för webben

  Att skriva för webben är en konstform i sig. Människors läsvanor på nätet, webbtillgänglighet och klarspråk är några aspekter vi måste tänka på.

Inspiration

Vi på webbavdelningen ser den universitetsgemensamma webblösningen som mycket mer än bara ett publiceringsverktyg - även om det till stor del kretsar kring just publicering i Drupal. Här publicerar vi artiklar med syftet att inspirera och motivera dig att skapa bättre innehåll, användarupplevelser och webbplatser.

Drupalguider

Ibland är det helt enkelt lättare att visa! Här listar vi alla våra Drupalguider där du kan lära dig att skapa olika typer av innehåll med hjälp av steg för steg-guider.

Utvecklingslogg

Vi arbetar ständigt med att utveckla, förbättra och effektivisera användningen av Drupal för webbpublicister. På den här sidan hittar du vår utvecklingslogg. Här väljer vi ut utvecklingsärenden och informerar om hur de påverkar dig i ditt arbete. Prenumerera gärna på RSS-flödet för utvecklingsloggen för att få information om viktiga uppdateringar och förändringar i realtid.