Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Förseningar i installationen av Matomo - övergång förväntas ske under vecka 4

Laptop som visar gränssnitt för analysverktyget Matomo. Foto.

På grund av förseningar i installationen av Matomo har övergången flyttats fram. Nu förväntas övergången att ske under vecka 4, 2023. Webbavdelningen återkommer med information till webbplatsansvariga.

Du som är webbplatsansvarig kommer så fort det är möjligt att få information om hur och när du får tillgång till ditt nya användarkonto i Matomo. Precis som vi tidigare informerat om kommer Google Analytics finnas kvar och fortsätta att samla in data under en övergångsperiod på ungefär tre månader och Matomo-användare kommer parallellt att kunna bekanta sig med Matomo. Efter övergångsperioden kommer Google Analytics datainsamling att upphöra och den befintliga datan som samlats in fram tills dess sparas därefter i ett år. 

Nu finns årets Matomo Camp-föreläsningar publicerade

För dig som ser fram emot övergången till Matomo och vill lära dig mer under tiden som du väntar vill vi passa på att tipsa om lite material som lär dig mer om Matomo. Årets inspelningar av Matomo Camp finns nu publicerade på Matomo Camps sida med samlade videor . Du kan också titta på videon nedan där du får tips på hur du anpassar din kontrollpanel i Matomo på bästa sätt.